Dereotlu Poğaça | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Dereotlu Poğaça

Malzemeler

100 g tereyağı (oda ısısında beklemiş)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta akı
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı az yağlı beyaz peynir (ufalanmış)
5-6 adet kurutulmuş domates (yumuşatılıp ufak doğranmış)
3-4 dal dereotu (ince kıyılmış)
1 paket Kenton Kabartma Tozu

Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı susam

Hazırlanışı

Kaseye tereyağı, yoğurt, sıvıyağ, yumurta akı, un, tuz, toz şeker ve son olarak Kenton Kabartma Tozu ekleyip yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra üzerine dereotu, kurutulmuş domates ve beyaz peynir ekleyip az yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine poğaçaları dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Poğaçaları fırından alıp ilk sıcaklığı gittikten sınsa servise sunun.

Not: Bardak ölçüsü farklılık gösterebilir, elinize yapışmayan yumuşak bir kıvamda hamur olması yeterli.

Afiyet olsun