Dondurma Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

Dondurma Kurabiye

Malzemeler

1 paket Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımı

1 yumurta

75 g oda ısısında yumuşamış tereyağı

1 çay kaşığı zencefil

Üzerine:

1 paket Kenton Beyaz Şeker Hamuru

1 paket Kenton Pembe Şeker Hamuru

1 paket Kenton Sarı Şeker Hamuru

1 paket Kenton Yeşil Şeker Hamuru

1 paket Kenton Mavi Şeker Hamuru

1 yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası

25 g Kenton Kakao

140 gr bitter çikolata

1 tatlı kaşığı tereyağı

Kenton Renkli Dekor Pasta Süsü Çeşitleri

Dondurma Kurabiye

Hazırlanışı

Derin bir kaba Kenton Vanilyalı Kurabiye Karışımını alın. Üzerine yumurtayı, tereyağını ve zencefili alıp yoğurun. Hamuru tezgaha alın. Üzerine streç film serip merdane ile yarım santimden biraz daha kalın açın. Dondurma kurabiye kalıbı yardımıyla kurabiyeler çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Kurabiyelerinizi fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Şeker hamurlarını tezgaha alın. Beyaz şeker hamurunun yarısına 25 gr Kenton Kakao ekleyip iyice yoğurun ve kahverengi şeker hamuru elde edin. Nişasta serperek yufkadan az kalın olacak şekilde açın. Dondurma kurabiye kalıbını hamurun üzerine koyup çıkarın ve sadece kornet kısmını keserek hafif ıslattığınız kurabiyenin kornet kısmına yapıştırın. Diğer renkli şeker hamurlarının üzerine nişasta serperek sırayla yine yufkadan biraz daha kalın olacak şekilde açın. Dondurma kurabiye kalıbı ile dondurma şekillerini çıkarın ve sadece dondurma olan kısmını hafif ıslattığınız kurabiyenin üzerine yapıştırın. Bitter çikolatayı eritin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup yağ eriyene kadar karıştırın. Kaşık yardımıyla her dondurma kurabiyenin üzerine ince bir tabaka olacak şekilde çikolata sosu görüntüsü verecek kadar çikolata dökün. Son olarak üzerini Kenton Renkli Pasta Süsleri ile süsleyin. Çikolata katılaşana kadar bekletip servise sunun.

Afiyet olsun.