Dondurmalı Profiterol | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Dondurmalı Profiterol

Malzemeler

Profiterol hamuru için
200 ml (1 su bardağı) su
1 su bardağı un
125 g (yarım paket) margarin
3 adet büyük boy yumurta

Arası için

Vanilyalı Dondurma

Sosu için

Kenton Çikolatalı Sos
500 ml (2,5 su bardağı) süt

Hazırlanışı

Profiterol hamurunu hazırlamak için, 1 su bardağı suyu ve 125 gram margarini bir tencerede kaynatınız. Ardından 1 su bardağı unu da ekleyerek 3-4 dakika sürekli olarak karıştırınız. Toparlanan hamuru ocaktan alıp oda sıcaklığında 15 dakika dinlenmeye bırakınız. Yumurtaları birer birer ekleyerek dinlenmiş olan hamura yediriniz. Hamur, yumurtalarla tamamen karıştıktan sonra 15 dakika daha dinlendiriniz. Birer tatlı kaşığı hamuru pişirme kağıdı serili fırın tepsisine arada boşluk kalacak şekilde kaşık yardımıyla dökünüz. 180 °C (önceden ısıtılmış) fırında 40-45 dakika pişiriniz.

Sos için, 500 ml (2,5 su bardağı) sütü tencereye boşaltınız. Üzerine Kenton Çikolatalı Sosu ilave ediniz. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriniz. Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ateşten alınız. Kabuk tutmasını engellemek için arada karıştırarak oda sıcaklığına kadar soğutunuz. Profiterollerin arasına dondurma koyarak ve üzerine sos dökerek servis yapınız.
Not: Dondurmanın erimemesi için servisin hemen öncesinde profiterollerin arasına ekleyiniz.

Afiyet olsun