Donut Tarifi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Donut Tarifi

Malzemeler

1 paket Kenton Donut Karışımı
1 yumurta
40 g margarin veya tereyağı
7-8 yemek kaşığı su

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Üzeri için
100 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
100 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata
1 paket Kenton Kırmızı Renkli Glazür
1 paket Kenton Pembe Renkli Glazür
3 yemek kaşığı su
1 paket Kenton Gümüş Renkli Draje Pasta Süsü
1 paket Kenton Beyaz Top Granül Pasta Süsü
1 paket Kenton Yakut Renkli Kristal Pasta Süsü
1 paket Kenton Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü

donut

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Donut Karışımı, kutudan çıkan Kenton maya, yumurta, tereyağı ve su ekleyip elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kaplayıp 45 dk kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Kutudan çıkan donut kalıbı ile hamurdan donutlar çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Üzerini streç film ile örtüp 20 dk daha dinlendirin.

Derin bir tavaya yeteri kadar sıvıyağ koyup ısıtın. Üzerine donutları ekleyip orta ateşte arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Kenton Kırmızı Renkli Glazür ve Kenton Pembe Renkli Glazürü ayrı kaselere alın. Her glazürün üzerine bir buçuk yemek kaşığı su ekleyip karıştırın. Donutları eritilmiş Kenton Bitter Çikolata ve Beyaz Çikolata ile Kenton Pembe ve Kırmızı Renkli Glazürlere batırın. Kenton Dekor Pasta Süsleri ile süsleyin. Glazür ve Çikolata katılaştıktan sonra servise sunun.

İçi dolgulu donutlar hazırlamak isterseniz donutların arasını bıçak yardımıyla kesip, Kenton sos çeşitlerini koyu kıvamda hazırlayıp sürerek de servis edebilirsiniz.

Not: Yağ fazla kızgın hale gelirse ya da harlı ateşte kızartılırsa şekerli bir hamur olduğundan rengi kararacaktır, bu nedenle orta ateşte kızartılması önemlidir.

Afiyet olsun.