EKMEK KADAYIFI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

EKMEK KADAYIFI

Malzemeler

1 paket ekmek kadayıfı

 

Karamelize şerbet için

 

1 su bardağı toz şeker

200 ml (1 su bardağı) su

 

Şerbeti için

4 su bardağı toz şeker

1000 ml (5 su bardağı) su

1 yemek kaşığı limon suyu

 

Arasına ve üzerine

1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti

400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

kaymak-tadında-şanti---ekmek-kadayıfı

Hazırlanışı

Şerbeti için tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dk pişiriniz. Son olarak üzerine limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız ve ocaktan alınız. Ilımaya bırakınız. Ocakta pişirebileceğiniz büyük bir tepsiye ekmek kadayıfını alınız. Üzerine 4 su bardağı su ekleyip suyu çekene kadar dinlenmeye bırakınız. Ekmek kadayıfı yumuşadıktan sonra fazla suyunu peçete veya havlu yardımıyla üzerine hafifçe bastırarak alınız. Karamelize şerbet için şekeri tencereye koyunuz. Orta ateşte karıştırmadan tencereyi sallayarak karamel rengini almasını sağlayınız. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip karamel eriyene kadar karıştırınız. Hazırladığınız karamel şerbeti ekmek kadayıfının üzerine gezdiriniz. Tepsiyi ocağa alınız. Şerbeti ara ara ekleyip kısık ateşte şerbeti çekene kadar tatlıyı çevirerek pişiriniz. Tatlıyı soğumaya bırakınız. Mikser kabına 1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti ve 400 ml (2 su bardağı) soğuk sütü ekleyip çırpınız. Çırpılmış şantinin bir kısmını streç filme döküp 4-5 cm çapında rulo yaparak, buzlukta 1-2 saat soğumaya bırakınız. Soğuyan tatlının arasına geri kalan kaymak tadında şantiden sürünüz. Son olarak üzerine buzlukta soğuttuğunuz kaymak tadında şantiyi dilimler halinde ekleyerek servise sunabilirsiniz.

 

Not: Kaymak tadında şanti süt ile hazırlandığı için hazırlanan tatlının taze iken tüketilmesi ve buzdolabında muhafaza edilmesi tavsiye edilir.

Afiyet Olsun.