Malzemeler
1 paket ekmek kadayıfı
Karamelize şerbet için
1 su bardağı toz şeker
200 ml (1 su bardağı) su
Şerbeti için
4 su bardağı toz şeker
1000 ml (5 su bardağı) su
1 yemek kaşığı limon suyu
Arasına ve üzerine
1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti
400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt
Hazırlanısı
Şerbeti için tencereye şekeri ve
suyu ekleyip kaynamaya bırakınız. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte 5 dk pişiriniz.
Son olarak üzerine limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatınız ve ocaktan alınız. Ilımaya bırakınız. Ocakta pişirebileceğiniz büyük bir
tepsiye ekmek kadayıfını alınız. Üzerine 4 su
bardağı su ekleyip suyu çekene kadar dinlenmeye bırakınız. Ekmek kadayıfı
yumuşadıktan sonra fazla suyunu peçete veya havlu yardımıyla üzerine hafifçe bastırarak alınız. Karamelize şerbet için şekeri tencereye koyunuz. Orta ateşte
karıştırmadan tencereyi sallayarak karamel rengini almasını sağlayınız. Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyip
karamel eriyene kadar karıştırınız. Hazırladığınız karamel şerbeti ekmek
kadayıfının üzerine gezdiriniz. Tepsiyi ocağa alınız. Şerbeti ara ara ekleyip kısık ateşte şerbeti
çekene kadar tatlıyı çevirerek pişiriniz. Tatlıyı soğumaya bırakınız. Mikser
kabına 1 paket (2 poşet) Kenton Kaymak Tadında Krem Şanti ve 400 ml (2 su
bardağı) soğuk sütü ekleyip çırpınız. Çırpılmış şantinin bir kısmını streç filme döküp 4-5 cm çapında rulo yaparak, buzlukta 1-2 saat
soğumaya bırakınız. Soğuyan tatlının arasına geri kalan kaymak tadında şantiden sürünüz. Son olarak üzerine buzlukta soğuttuğunuz
kaymak tadında şantiyi dilimler halinde ekleyerek servise sunabilirsiniz.
Not: Kaymak tadında şanti süt ile hazırlandığı için
hazırlanan tatlının taze iken tüketilmesi ve buzdolabında muhafaza edilmesi
tavsiye edilir.
Afiyet olsun.