Erikli Kek Tarifi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Erikli Kek Tarifi

Meyve severler için paylaştığımız erikli kek tarifi meyveli kek sevenler için harika bir alternatif olabilir. Erikli keki beş çaylarında arkadaşlarınıza sunabilir, okula giden çocuklarınız için beslenme çantalarına ve çocuklarınızın ara öğünlerine ekleyebilirsiniz.

Mürdüm eriğinin lezzetinden vazgeçmek istemeyenler, bu tarifi mutlaka denemelisiniz!

Erikli kek tarifi için malzemeleriniz hazır ise tarifi uygulayabilirsiniz. Sayfanın altında tarifin uygulama videosu da yer almaktadır. Keki hazırlamaya başlamadan önce Erikli Kek Tarifi videomuzu izlemenizi tavsiye ederiz.

Malzemeler

1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı un
1 çay bardağı badem unu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 paket Kenton Kabartma Tozu

Üzeri için

7-8 adet mürdüm eriği
2 yemek kaşığı file badem

Hazırlanışı

Oda ısısında 15 dk beklettiğiniz tereyağını kaseye alın. Üzerine toz şeker ekleyip krema kıvamını alana kadar mikser ile çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Yoğurdu ilave edin. Un, badem unu, Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Kabartma Tozu ilave edip spatula ile karıştırın. Kek kalıbına hamuru döküp yayın. Üzerine yarıya böldüğünüz erikleri dizin. File badem serpin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirin. Pişirdiğiniz keki fırından alıp soğutun. Dilimleyerek servise sunun.

Tarifi uygulama veya ürünlerimizi kullanma konusunda bize danışmak istedikleriniz olursa iletişim sayfamızdan bizimle iletişim kurabilir, sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Diğer kek tariflerini incelemek isterseniz tıklayınız  Kek Tarifleri