Fasulye Unlu Vişneli Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Fasulye Unlu Vişneli Kurabiye

Malzemeler

1 yumurta

1,5 (bir buçuk) su bardağı süt

2-2,5 (iki-iki buçuk) su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu

Yarım su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay kaşığı Kenton Karbonat

20-25 tane vişne

Fasulye Unlu Vişneli Kurabiye

Hazırlanışı

Yumurta, süt, yağ, şeker ve tuzu bir mikser yardımıyla düşük hızda karıştırınız. Karbonatı ve Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Ununu azar azar ekleyerek yoğurunuz. Hamurun kıvamına gore Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Ununu arttırabilirsiniz.

 

Hamurdan ufak parçalar alıp top haline getiriniz. Hazırladığınız topları yağlanmış bir fırın tepsisi üzerine yerleştirip vişne tanelerinin sığacağı şekilde parmağınızla hafifçe bastırınız. Vişneleri saplarından ayırarak yuvalarına yerleştiriniz. Önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında 20 dakika pişiriniz. Pişen kurabiyelerin üzerlerine vişne sapları yerleştiriniz.

 

Afiyet olsun.