FIRIN SÜTLAÇ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

FIRIN SÜTLAÇ

Malzemeler

1 litre süt
1,5 (bir buçuk) çay bardağı pirinç (küçük çay bardağı)
1,5 (bir buçuk) yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası
1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 ml)

Hazırlanışı

Pirincin üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan pirincin üzerine 1 litre süt ve 1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker ilave edip kaynaya kadar pişirin.

Ayrı bir yerde yumurta sarısı, Kenton Buğday Nişastası ve yarım çay bardağı suyu ekleyip karıştırın ve yavaşça kaynayan pirinçli süte ekleyin ve hızlıca karıştırın. Koyulaştıktan sonra 1 kutu kremayı da ilave edip 1-2 dk kaynatın. Fırına dayanıklı kaplara sütlacı paylaştırın. Fırın tepsisine sütlaç kaplarını koyun. Kapların yarısına gelecek kadar tepsiye su ekleyin. Fırınınızın sadece üst pişme ayarını açıp 200 dereceye getirin ve fırınınızı ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin. Kızarıncaya kadar pişirin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise sunun.

Not: Krema isteğe bağlıdır, ancak krema sütlaca müthiş bir lezzet ve kıvam katmaktadır. Eğer krema eklemeyecek iseniz nişasta ölçüsünü 2 yemek kaşığı yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.