Foccacia | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Foccacia

Malzemeler

390 g un (3 su bardağından biraz az)
300 g ılık su (1.5 su bardağı)
1 paket Kenton İnstant Maya
1,5 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

Üzeri için
Yarım çay kaşığı tuz
4-5 çeri domates
2 dal taze kekik
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

Hamur için kaseye un, Kenton İnstant Maya, tuz ve toz şeker ekleyip karıştırın. Üzerine ılık su ekleyip 3-4 dakika yoğurun. Kasenin üzerini streç film ile kapatıp 45 dk mayalandırın. Mayalanan hamuru zeytinyağı ile yağlanmış tezgaha alıp katlama yöntemi ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yağladığınız fırın kabına alın. Parmak uçlarınızla hamuru yayın. Kekik serpin. Yarıya böldüğünüz çeri domateslerini dizin. Tuz serpin. Zeytinyağı ve suyu karıştırıp foccacianın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. İlk sıcaklığı gittikten sonra dilimleyip servise sunun.

Not: Hamuru yoğururken elinize çok yapılırsa elinizi zeytinyağı ile az yağlayıp yoğurmaya devam edebilirsiniz. Foccacianın daha ince olmasını isterseniz daha büyük bir fırın kalıbına alabilirsiniz.

Afiyet olsun