Malzemeler
1 paket Kenton Cupcake Karışımı
2 yumurta
100 ml (yarım su bardağı) ayçiçeği yağı
100 ml (yarım su bardağı) süt
1 paket Kenton Antep Fıstığı Krokan
Üzerine:
1 su bardağı Kenton Pudra şekeri
Yarım paket Kenton Sade Krem Şanti
250 g labne peyniri (suyu süzülmüş)
125 g tereyağı
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 adet Kenton Kırmızı Gıda Renklendiricisi
Sunum İçin:
1 adet mini saksı
1 paket kürdan
10-12 yapay yaprak
1 yuvarlak sünger
Hazırlanısı
Mikser kabına Kenton Cupcake
Karışımını, yumurtaları, sütü ve sıvıyağı alıp mikser ile çırpın. Kenton Antep Fıstığı Krokanı ekleyip karıştırın. Cupcake
kağıtlarını cupcake tepsisine yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kek hamurunu paylaştırın. Önceden ısıtılmış
180 °C lik fırında 25 dk pişirin. Pişen cupcakeleri fırından
çıkarıp soğumaya bırakın. Ayrı bir mikser kabına oda ısısında yumuşattığınız tereyağını ve pudra şekerini ekleyip krema kıvamına gelinceye dek çırpın. Krem şantiyi, suyunu
süzdüğünüz labne peynirini ve şekerli vanilini ilave edip
çırpmaya devam edin. Kremayı ikiye ayırın. Diğer yarısına
birkaç damla Kenton Kırmızı Gıda Renklendiricisi ekleyip çırpın.
Yıldız uç taktığınız 2 ayrı Kenton Krema Sıkma Poşetlerine kremaları koyun. Cupcakelerin üzerine gül çeklinde olacak
şekilde sıkın. Hazırladığınız cupcakeleri derin dondurucuda 30 dk
bekletin. Mini bir saksıya süngeri bombe olacak şekilde
koyun. Süngere ara ara kürdanları batırın. Cupcakeleri kürdana batırın. Cupcakelerin arasına yapay yapraklar serpin. Buzdolabında 2
saat dinlendirdikten sonra servise sunun.
Afiyet olsun.
