HARELİ KURABİYELER | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

HARELİ KURABİYELER

Malzemeler

Kurabiye için
1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 gr oda ısısında yumuşamış tereyağı

Glazür için
1 paket Kenton Pembe Renkli Glazür
1 paket Kenton Mavi Renkli Glazür
1 paket Kenton Kırmızı Renkli Glazür
1 paket Kenton Sarı Renkli Glazür
6 yemek kaşığı su

renkli kurabiye

Hazırlanışı

1 paket Kenton Kurabiye Karışımını derin bir kaba alın. Üzerine 1 yumurta ve 75 g oda ısısında yumuşamış tereyağını ekleyip yoğurun. Hamuru tezgaha alıp üzerine streç film serin ve merdane yardımıyla yarım santimden biraz daha kalın açın. İstediğiniz şekillerde kurabiye kalıpları ile kurabiyelerinizi çıkarın. Kutudan çıkan pişirme kağıdını tepsiye serin. Kurabiyeleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğutun.

 

Kaseye bir buçuk yemek kaşığı suyu alın. Üzerine 1 paket Kenton Kırmızı Renkli Glazürü döküp karıştırın. Ayrı bir kaseye bir buçuk yemek kaşığı suyu ekleyip 1 paket Kenton Sarı Renkli Glazür ile karıştırın. Kırmızı Renkli Glazürün üzerine 1 tatlı kaşığı Sarı Renkli Glazürü ekleyin ve çöp şiş yardımıyla az karıştırın. Soğumuş olan kurabiyeyi renkli glazüre batırıp tel ızgaraya alın. Kalan kurabiyeleri de istediğiniz renkli glazür ile hazırlayıp katılaşana kadar bekletin. Glazür katılaştıktan sonra servise sunun.

Afiyet olsun.