HAŞHAŞLI REVANİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

HAŞHAŞLI REVANİ

Malzemeler

1 paket Kenton Revani
3 yumurta
100 ml süt
1 çay bardağı haşhaş tohumu

Şerbet için
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu

Üzeri için
1 poşet sade Kenton Krem Şanti
2/3 su bardağı soğuk süt ( 1 su bardağından iki parmak az)
1 yemek kaşığı Haşhaş Tohumu

Hazırlanışı

Şerbet için toz şekeri ve suyu tencereye alıp kaynatın. Kaynadıktan 5 dk sonra üzerine limon suyu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Mikser kabına 1 paket Kenton Revani, 3 yumurta, 100 ml süt ve 1 su bardağı haşhaş tohumu ekleyip çırpın. Yağladığınız fırın kabına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 35-40 dk pişirin. Pişirdikten sonra revaniyi fırından çıkarın. Keskin bir bıçak ile dokuza bölün. Üzerine soğuk şerbeti dökün. 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini Kenton Krem Şanti ve haşhaş tohumu ile süsleyip servise sunun.

Afiyet olsun.