Malzemeler
1 paket Kenton Revani
3 yumurta
100 ml süt
1 çay bardağı haşhaş tohumu
Şerbet için
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
1 poşet sade Kenton Krem Şanti
2/3 su bardağı soğuk süt ( 1 su bardağından iki parmak az)
1 yemek kaşığı Haşhaş Tohumu
Hazırlanısı
Tencereye şeker ve suyu alın. Orta ateşte kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve 5 dakika kaynatın.
Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.
Un hariç hamur için gerekli olan malzemeleri derin bir kaba alıp
karıştırın. Azar azar un ekleyip elimize yapışmayan ancak yumuşak kıvam bir
hamur olana dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp haşhaş tohumuna bulayın.
Yağladığınız fırın kabına şekerpareleri dizin. Ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında altları kızarıncaya kadar
pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlılıların üzerine soğuk şerbeti
gezdirin. 2-3 saat dinlendirip servise sunun.
Afiyet olsun.
