Malzemeler
1 paket Kenton Cupcake Karışımı
2 yumurta
80 ml (yarım su bardağından az) süt
80 ml (yarım su bardağından az) sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş havuç
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Üzeri için
1 paket Kenton Cupcake Kreması
60 ml (çeyrek su bardağı) soğuk su
60 g (2 yemek kaşığı) labne peyniri
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Çeyrek paket Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Sarı Renkli Şeker Hamuru
Çeyrek paket Kenton Yeşil Renkli Şeker Hamuru
Hazırlanısı
Derin bir kaseye Kenton Cupcake Karışımı, yumurta, süt, sıvıyağ, zencefil ve tarçın
ekleyip mikser ile 4-5 dk çırpın. Üzerine
ceviz ve rendelenmiş havuç ekleyip spatula ike karıştırın. Muffin tepsisine
muffin pişirme kağıtlarını koyun. Muffin hamurunu paylaştırın. Önceden
ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk pişirin. Pişen muffinleri fırından alıp soğutun.
Mikser kabına
Kenton Cupcake Kreması, soğuk su ve labne peyniri ekleyip mikser ile 3-4
dk çırpın. Kenton Krem Şanti Torbasına
dilediğiniz duyu takıp kremayı ekleyin. Soğumuş olan muffinlerin üzerine sıkın.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Kenton Kırmızı
Renkli Şeker Hamuru ile Sarı Renkli Şeker Hamuru’nu tezgaha alıp yoğurun. Turuncu rengini elde edin.
Küçük bezeler koparıp havuç şeklini verin. Bıçak ile üzerine çizikler yapın. Üst kısmını hafif oyun. Kenton
Yeşil Renkli Şeker Hamuru ile de havucun sapını yapın. Havucun çukur kısmını su
ille ıslatıp yeşil sapı
yapıştırın. Hazırlamış olduğunuz cupcakelerin üzerine havuçları koyup
bekletmeden servise sunun.
Afiyet olsun.
