Havuçlu Yulaflı Top | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Havuçlu Yulaflı Top

Malzemeler

3 yemek kaşığı Kenton Önpişirilmiş Sarı Mercimek unu
2 adet rendelenmiş iri boy havuç
Yarım çay bardağı su
1-2 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı çekilmiş yulaf
Yarım çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için
1,5 (bir buçuk) çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi

Hazırlanışı

Havuçları tavaya alın. Orta ateşte ara ara su ekleyerek yumuşayana kadar pişirin. Yumuşamış olan havucu kaseye alın. Üzerine bal, yulaf, fındık, tarçın ve Kenton Ön pişirilmiş Sarı Mercimek Unu ekleyip iyice karıştırın. Hamurdan cevizden daha küçük ve bezeler koparıp yuvarlayın ve Hindistan cevizine bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletip servise sunun.

Püf noktası; Kullandığınız havuçların büyüklüğüne göre kuru malzeme oranı farklılık gösterebilir. Yuvarlayabileceğiniz bir kıvamda olması yeterli.
Bal oranını kendi damak tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun