Malzemeler
400 g tatlı lor peyniri (suyu tamamen süzülmüş)
3 yumurta
1 su bardağı irmik
1,5 (bir buçuk) su bardağı un
2 çay kaşığı Kenton Karbonat
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Şerbet için
3,5 (üç buçuk) su bardağı toz şeker
6 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Üzeri İçin
1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağına yakın soğuk süt
1 su bardağı tahin
1 çay bardağı Kenton Karamelize Fındık
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Hazırlanısı
Mutfak robotuna lor peyniri ve yumurtaları ekleyip pürüzsüz olana
dek çekin. Yumurtalı peyniri derin bir kaseye alın. Üzerine un, irmik, Kenton Karbonat ve
Kenton Şekerli Vanilin ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler
koparıp yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişirdiğiniz tatlıları
fırından alın. Henüz sıcak iken kurabiyelerin altına ezmeden birkaç bıçak batırması yapın.
Şerbet için
şeker ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin. Hemen ardından tatlıları ekleyin.
Şerbetini çekene kadar orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin. Şerbetini
çekince tatlıları tepsiye alın. Üzerine
tenceredeki şerbeti gezdirip en az 3 saat dinlendirin.
Üzeri için 1 poşet Kenton Kaymak
Tadında Şantiyi 1 su bardağına yakın soğuk süt ile çırpın. Kremayı yıldız duy
taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına alın. Tatlılarınızın ortasına kremayı
sıkın. Tahin gezdirip Kenton Karamelize Fındık serpin ve servise sunun.
Not: Hamurun kıvamı elimize yapışan ancak
yuvarlanabilen bir kıvamda olmalıdır. Fazla un eklerseniz oldukça katı olur.
Afiyet olsun.