Malzemeler
Hamuru İçin:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 adet yumurta
½ su bardağı yoğurt
⅓ su bardağı eritilmiş tereyağı
⅓ su bardağı sıvı yağ
1 paket Kenton Vanilin
1 çay kaşığı Kenton Kabartma Tozu
1 adet portakal kabuğu rendesi
Bulamak İçin:
3-4 yemek kaşığı irmik
Şerbeti İçin:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı sıcak su
5-6 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şekeri bir kaba alın ve üzerine sıcak su ekleyip, çırpın. 3-4 dakika çırptıktan sonra limon suyunu ilave edin ve biraz daha çırptıktan sonra bir kenara alın. Hazır olan şerbeti bekletin.
Yumurta, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağını bir kaba alın. Güzelce karıştırın. İrmik ve un ile birlikte Kenton Vanilin ve Kenton Kabartma Tozunu de ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Kıvam alan karışıma bir portakalı rendeleyin ve karıştırın. Hamuru kısa bir süre yoğurun.
Sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayın ve arından irmiğe bulayın. Fırın kağıdı serili tepsiye dizin, önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 35 dakika kadar kızartın.
Üzeri kızaran tatlıları fırından alın ve ilk sıcaklığı gittikten sonra üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bir tepsi kapatarak, şerbetin çekmesi için en az 45 dakika bekletin. Afiyet olsun.