İMAM SARIĞI TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

İMAM SARIĞI TATLISI

Malzemeler

1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
1 paket Kenton Kakao (25 g)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağı
7-8 yemek kaşığı su

Kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Üzeri için
80 g eritilmiş Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Hazırlanışı

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Donut Karışımı, kutudan çıkan Kenton maya, yumurta, tereyağı ve su ekleyip elinize az yapışan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kaplayıp 45 dk kadar mayalandırın. Mayalanan hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Kutudan çıkan donut kalıbı ile hamurdan donutlar çıkarın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Üzerini streç film ile örtüp 20 dk daha dinlendirin.

Derin bir tavaya yeteri kadar sıvıyağ koyup ısıtın. Üzerine donutları ekleyip orta ateşte arkalı önlü kızartıp servis tabağına alın. Kenton Kırmızı Renkli Glazür ve Kenton Pembe Renkli Glazürü ayrı kaselere alın. Her glazürün üzerine bir buçuk yemek kaşığı su ekleyip karıştırın. Donutları eritilmiş Kenton Bitter Çikolata ve Beyaz Çikolata ile Kenton Pembe ve Kırmızı Renkli Glazürlere batırın. Kenton Dekor Pasta Süsleri ile süsleyin. Glazür ve Çikolata katılaştıktan sonra servise sunun.

İçi dolgulu donutlar hazırlamak isterseniz donutların arasını bıçak yardımıyla kesip, Kenton sos çeşitlerini koyu kıvamda hazırlayıp sürerek de servis edebilirsiniz.

Not: Yağ fazla kızgın hale gelirse ya da harlı ateşte kızartılırsa şekerli bir hamur olduğundan rengi kararacaktır, bu nedenle orta ateşte kızartılması önemlidir.

Afiyet olsun.