İncirli Kek | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

İncirli Kek

Malzemeler

3 yumurta
6 (olgun) incir
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Yarım su bardağı Kenton Ön Pişirilmiş Kuru Fasulye Unu
1 su bardağı glutensiz un
1.5 çay kaşığı Kenton Karbonat
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Üzeri için
150 g labne peyniri
1-2 yemek kaşığı bal
2-3 dilimlenmiş incir

Hazırlanışı

Kaseye yumurtaları ekleyip çırpın. Üzerine ayrı bir kasede çatal ile ezdiğiniz incirleri ekleyip çırpmaya devam edin. Zeytinyağı ve süt ekleyip çırpın. Glutensiz un, ceviz içi, tarçın, Kenton Ön pişirilmiş Kuru Fasulye Unu, Kenton Karbonat ve karbonatın üzerine limon suyu ekleyip tekrar çırpın. Yağlayıp kuru fasulye unu serptiğiniz baton kek kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Pişen keki fırından alıp soğutun. Soğumuş olan incirli kekin üzerine labne peyniri ekleyip yayın. İncir dilimleri yerleştirin. Bal gezdirip servise sunun.

 

Püf Noktası; Pişme süresi her fırında farklılık gösterebilir. Kürdan yardımıyla kontrol etmenizi tavsiye ederiz.

Kek için kullanacağınız incirlerin çok tatlı olmasına dikkat edin, aksi taktirde kekiniz az tatlı olur.