İRMİK HELVASI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

İRMİK HELVASI

Malzemeler

Kenton İrmik Helvası

100g margarin veya tereyağı

400ml (2 su bardağı) su veya süt

Üzeri için tarçın

IRMIK-HELVASI

Hazırlanışı

Bir tencereye 100g margarin, 400ml (2 su bardağı) su veya süt koyup kaynatın. Üzerine poşeti boşaltın ve devamlı karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocağı kapatın. Helvayı kaşık ile birkaç kez alt üst ederek karıştırdıktan sonra, 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

Süre sonunda sıcak olarak veya tamamen soğuyunca arzuya göre, tarçın serperek servis yapın.

Afiyet olsun.