Malzemeler
1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu
Üzeri için
1 çay bardağı irmik
Hazırlanısı
Şerbet için
şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu
ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.
Derin bir kaba hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp iyice
yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın. Hazırladığınız
bezeleri irmiğe bulayıp yağladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından
alın. Üzerine soğuk şerbeti
gezdirin. 2-3 saat dinlendirip servise sunun.
Not: Hamurun kıvamı
elimize az yapışan ve kolay şekil alan bir kıvam olmalı, eğer kıvamı yeterli değil ise az un
ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
