İRMİKLİ HİRA TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

İRMİKLİ HİRA TATLISI

Malzemeler

1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Şerbeti içn
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı irmik

Hazırlanışı

Şerbet için şekeri ve suyu tencereye alıp 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Derin bir kaba hamur için gerekli olan tüm malzemeleri alıp iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp yuvarlayın. Hazırladığınız bezeleri irmiğe bulayıp yağladığınız fırın tepsisine alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen tatlıları fırından alın. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. 2-3 saat dinlendirip servise sunun.

Not: Hamurun kıvamı elimize az yapışan ve kolay şekil alan bir kıvam olmalı, eğer kıvamı yeterli değil ise az un ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun