Ispanaklı Topları | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton'la yaşam logo

Ispanaklı Topları

Malzemeler

Yarım demet ıspanak
1 adet yumurta
200 g beyaz peynir
2/3 su bardağı Bünsa Galeta unu (yarım su bardağında biraz fazla)
1 çay bardağı Kenton Önpişirilmiş Sarı Mercimek Unu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı

Kaseye ince doğrayıp tuz ile ovduğunuz ıspanak, peynir, yumurta, Bünsa galeta unu, Kenton Önpişirilmiş Sarı Mercimek Unu, tuz, karabiber ev pul biber ekleyip hamur kıvamını alana delk yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp elinize yuvarlayın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Not: Dilerseniz hamura 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı da ilave edebilirsiniz. Kullandığınız ıspanak miktarı ve bardak ölçüleri farklılık gösterebilir. Elinize az yapışan bir hamur kıvamında olması yeterli. Sert bir hamur olmamasına dikkat edin. Bu kıvama göre galeta unu ve sarı mercimek unu miktarını ayarlayabilirsiniz.

Afiyet olsun