Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı Kenton Buğday Nişastası
3 su bardağına yakın un
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Yarım paket Kenton Kabartma Tozu
Arası için
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 su bardağına yakın soğuk süt (2/3 su bardağı)
1 adet Kenton Mavi Renk Gıda Renklendiricisi
1 adet Kenton Kırmızı Renk Gıda Renklendiricisi
1 adet Kenton Beyaz Renk Şeker Hamuru
2 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Hazırlanısı
Kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip çatal ile karıştırın. Üzerine sıvıyağ, Kenton Buğday Nişastası, iki buçuk su bardağı un, Kenton Şekerli Vanilin ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip elinize yapışmayan pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Hamur elinize yapışıyorsa kalan unu azar azar ekleyip yoğurun. Hamurdan cevizden küçük bezeler koparıp yuvarlayın. Elinizle hafif düzleştirin. Pipet yardımıyla yan yana çizikler yapın. Uç kısmını hafif büzüp istiridye şeklini verin. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri alın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğutun.
Krema için kaseye 1 poşet Kenton Sade Krem Şanti ve süt ekleyip hacmi iki katı olana dek çırpın. Kremayı yarıya bölün. Yarısına birkaç damla Kenton Mavi Renk Gıda Renklendiricisi diğer yarısına da Kenton Kırmızı Renk Gıda Renklendiricisi damlatıp karıştırın. Pembe ve mavi renkli kremalar elde edin. Hazırladığınız kremaları yıldız duy taktığınız Kenton Krem Şanti torbalarına alın. Soğumuş olan kurabiyenin üzerine mavi krema sıkın. Üzerini kurabiye ile hafif kapatın. Uç kısmına Kenton Beyaz Şeker Hamuru ile yaptığınız inciyi koyun. Aynı şekilde pembe krema ile de istiridye kurabiyeyi hazırlayın. Kalan tüm kurabiyelere sırayla aynı işlemi uygulayıp servise sunun.
Afiyet olsun.