İzmir Bombası | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

İzmir Bombası

Malzemeler

1,5 (bir buçuk) su bardağı un
Yarım çay bardağından az ayçiçek yağı
Yarım çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Arası için
350 g kakaolu fındık kreması

Hazırlanışı

Derin bir kaseye un, toz şeker, su, ayçiçeği yağı ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip iyice yoğurun. Pürüzsüz bir hamur kıvamını aldıktan sonra üzerini örtüp oda ısısında 1 saat dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamurdan ceviz büyüklüğünde beze koparın. Bezeyi önce parmaklarınızla açın ve ardından merdane yardımıyla ince olacak şekilde açın. Ortasına 1 er tatlı kaşığı kakaolu fındık kreması koyup büzün. Uç kısmını kesip pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirip koyun. Kalan hamura sırayla aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar 5-6 dk pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Not: İzmir Bombasını fazla pişirirseniz içerisindeki çikolata katılaşır. Bu nedenle tabanın ve üzerinin hafif renk alması yeterlidir.
Bardak ölçüleri farklılık gösterebilir, elinize yapışmayan ve yumuşak pürüzsüz bir hamur kıvamı olmalıdır.

Afiyet olsun