JAPON KEKİ (JAPON CHEESECAKE) | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

JAPON KEKİ (JAPON CHEESECAKE)

Malzemeler

Kek için
20 g (2 yemek kaşığı) Kenton Mısır Nişastası
250 g krem peynir
6 yumurta sarısı
70 g (üçte bir su bardağı) toz şeker
Yarım limon kabuğu rendesi
60 g (4 yemek kaşığı) eritilmiş tereyağı
100 ml (yarım su bardağı) süt
60 g (yarım su bardağı) un
1 yemek kaşığı limon suyu

Mereng için
6 yumurta akı
70 g (üçte bir su bardağı) toz şeker

Üzeri için
2 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri

japon keki

Hazırlanışı

Benmari usulü bir kaba krem peyniri koyun. Üzerine toz şeker ekleyip el çırpıcısı ile çırpın. Yumurta sarılarını teker tekler ekleyip çırpmaya devam edin. Eritilmiş tereyağı ve süt ilave edip çırpmaya devam edin. Limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyin. Elediğiniz un ve Kenton Mısır Nişastası ekleyip spatula ile karıştırın.

Mereng için yumurta akını mikser ile çırpın. Toz şekerini yavaş yavaş ekleyip kar beyazı kıvamını alana dek çırpın. Yumurta sarılı karşıma merengi azar azar ekleyip mereng sönmeyecek şekilde spatula ile karıştırın. 20 veya 22 cm lik kelepçeli kek kalıbını pişirme kağıdı ile kaplayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dökün. Kek kalıbını fırın tepsisine alın. Tepsiye sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dk pişirin. Süre sonunda ısıyı 140 dereceye düşürüp 30-35 dk daha pişirin. Japon keki piştikten sonra sönmüş fırında kapağını açmadan 30 dk bekletin. Su dolu tepsiyi kekin altından alın. Fırın kapağına bir kaşık koyup hafif açık iken 30 dk daha bekletin. Soğumuş olan japon kekin üzerine çay süzgeci yardımıyla Kenton Pudra şekeri serpip servise sunun.

Püf noktası;
-Eritilmiş tereyağı, süt, yumurta ve krem peyniri ılık olmalı
-Mereng hazırlama aşaması hariç diğer aşamalarda el çırpıcısı ve spatula kullanılmalı
-Pişirme süreleri ve dereceleri dikkate alınarak hazırlanmalı
-Hatasız bir japon keki tarifi hazırlamak için mutfak tartısı kullanılması tavsiye edilir

Afiyet olsun.