KADAYIF SARMA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KADAYIF SARMA

Malzemeler

1 paket Kenton Kadayıflı Muhallebi

1 paket Kenton Karamelize Fındık

600 ml (3 su bardağı) süt

4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

2 yemek kaşığı toz şeker

kadayıf-sarma

Tavaya kutudan çıkan tel kadayıfı koyun. Üzerine toz şeker ve 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin koyup karıştırın. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar kavurun. Kadayıfı bir kenara alıp soğutun.

 

Tencereye 600 ml (3 su bardağı) sütü ve kutudan çıkan muhallebi toz karışımını ekleyip karıştırın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Son olarak kalan 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin koyup karıştırın. Muhallebiyi ocaktan alıp 5 dakika bekleyin. Streç film serdiğiniz dikdörtgen bir tepsiye kadayıfı eşit olacak şekilde serpin. Üzerine muhallebiyi döküp yayın. Sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında en az 5-6 saat tercihen 1 gece bekletin.

 

Kenton Karamelize Fındığı kaseye alın. Katılaşan kadayıflı muhallebiyi buzdolabından çıkarıp dilimlere ayırın. Her dilimin kenarına Kenton Karemelize Fındık serpin. Rulo şeklinde katlayıp servis tabağına alın.

 

Afiyet olsun