KADAYIFLI İRMİK TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KADAYIFLI İRMİK TATLISI

Malzemeler

Muhallebi için
1 Litre süt
8 yemek kaşığı irmik
2 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
50 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata

Kadayıf için
120 g Kadayıf
3 yemek kaşığı toz şeker
60 g tereyağı
1 paket Kenton Karamelize Fındık

Hazırlanışı

Tavaya toz şekeri ve tereyağını alıp orta ateşte karıştırın. Tereyağı eriyince kadayıfı ilave edin. Kadayıfın rengi kahverengi olana kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Tencereye sütü, irmiği ve toz şekeri alın. Koyulaşana kadar orta ateşte karıştırın. Koyulaşınca 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ve 50 g Kenton Kuvertür Beyaz Çikolata ilave edip karıştırıp ocaktan alın.

Soğumuş olan kadayıfın üzerine 1 paket Kenton Karamelize Fındık ekleyip karıştırın. Streç film serdiğiniz fırın kabına kadayıfın yarısını serpin. İrmikli tatlının yarısını ekleyip yayın. Kalan kadayıfı serpin. Son olarak irmikli tatlıyı üzerine döküp yayın. Üzerine streç film serin. Buzdolabında 4-6 sat dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip dilimleyip servise sunun.

Afiyet olsun.