KADAYIFLI KEK TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KADAYIFLI KEK TATLISI

Malzemeler

 Kek için

1 paket Kenton Vanilyalı Kek Karışımı

3 yumurta

Yarım su bardağı sıvıyağ

¾ su bardağı (bir su bardağından 2 parmak az) süt

250 g kadayıf

2 yemek kaşığı tereyağı

 

Şerbeti için

2,5 (iki buçuk) su bardağı

1,5 (bir buçuk) su bardağı toz şeker

 

Üzerine

1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti

2/3 su bardağı soğuk süt

1 paket Kenton Karamelize Fıstık

 

Hazırlanışı

Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyip kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 4 dk daha kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip 2 taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

 

Tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine kadayıfı ekleyip rengi dönene kadar kavurun. Kavurduğunuz kadayıfı derin bir kaseye alıp soğutun. Ayır bir kaseye 1 paket Kenton Vanilyalı Kek Karışımı, 3 yumurta, ½ su bardağı sıvıyağ ve ¾ su bardağı sütü ekleyip 4-5 dk çırpın. Üzerine soğumuş olan kadayıfı ilave edip spatula ile karıştırın. Yağlamış olduğunuz fırın kalıbına alıp 160 derecede 45 dk pişirin. Pişen kadayıflı keki fırından çıkarıp 2 dk bekletin. Soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirip şerbetinin çekmesi için 3 saat bekletin.

 

1 poşet Kenton Kaymak Tadında Krem Şantiyi 2/3 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Kremayı Kenton Krem Sıkma Poşetine alın. Kadayıflı kek tatlısının üzerine istediğiniz şekilde sıkıp süsleyin. Son olarak Kenton Karamelize Fıstık serpip servise sunun.

 

Afiyet olsun.