KADAYIFLI MUHALLEBİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KADAYIFLI MUHALLEBİ

Malzemeler

Kenton Kadayıflı Muhallebi

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Şeker

750 ml (3,5 su bardağı) süt

KADAYIFLI-MUHALLEBI

Hazırlanışı

Kadayıfın kavrulması:

Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritiniz. Üzerine kıyılmış kadayıfı ve şekeri koyunuz. Orta ateşte kahve rengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurunuz.

Ocaktan alıp soğumaya bırakınız.

 

Muhallebinin hazırlanması:

750 ml (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltınız. Üzerine Muhallebi toz karışımını ilave ediniz. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırınız. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4-5 dakika daha karıştırarak pişiriniz. Ocaktan alınız.

 

Servis edilmesi:

Kadayıfın yarısını 21×21 cm ebatlarındaki kare borcama yayınız. Üzerine muhallebinin tamamını dökünüz. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı yayarak

1-2 saat buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapınız.

 

Afiyet olsun.