KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KADAYIFLI MUHALLEBİ TARİFİ

Malzemeler

1 paket Kenton Kadayıflı Muhallebi

750 ml (3,5 su bardağı) süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker

 

Hazırlanışı

Tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine tel kadayıfı ve şekeri koyun. Orta ateşte kahverengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tencereye 750 ml. (3,5 su bardağı) sütü boşaltın. Üzerine Muhallebi toz karışımını ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4-5 dakika daha karıştırarak pişirip ocaktan alın. Kadayıfın yarısını kare veya dikdörtgen bir kaba yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı serpip

1-2 saat buzdolabında bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

ÖNERİ: Kadayıfı kavururken 1su bardağı kıyılmış ceviz ilave edebilirsiniz.