Kadayıflı Muhallebi | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Anasayfa / Ürünler / Geleneksel Lezzetler / Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi; Çıtır çıtır kadayıf ile yumuşak muhallebinin birlikteliğinden gelen müthiş lezzet! Misafirliklerin vazgeçilmezi, Kadayıfı içinde, her şey tek kutuda ve ulaşılabilir uzaklıkta!

KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKANLAR:
 150g Muhallebi Karışımı
120g Kadayıf 

TARİFE GÖRE İLAVE EDİLECEK MALZEMELER:

750 ml (3,5 su bardağı) süt
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı şeker

1 Kadayıfın kavrulması
Geniş bir tavaya tereyağını koyup eritin. Üzerine kıyılmış tel kadayıfı ve şekeri koyun. Orta ateşte kahve rengi olana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2 Muhallebinin hazırlanması
750 ml. (3,5 su bardağı) sütü bir tencereye boşaltın. Üzerine Muhallebi toz karışımını ilave edin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 4-5 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın.

3 Borcama dökme ve servis
Kadayıfın yarısını 21×21 cm ebatlarındaki kare borcama yayın. Üzerine muhallebinin tamamını dökün. Muhallebinin üzerine kalan kadayıfı yararak 1-2 saat buzdolabında soğutup dilimleyerek servis yapın.

ÖNERİ: Kadayıfı kavururken 1su bardağı kıyılmış ceviz ilave edebilirsiniz.

ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ 100 g. tarifine göre hazırlanmış üründe
Enerji (kcal)-(kj) 178-749
Yağ (g)   5,88
Karbonhidrat (g) 28,82
Protein (g) 2,43

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Buğday unu