Malzemeler
1,5 (bir buçuk) paket ufalanmış bisküvi (260 g)
1 çay bardağı soğuk kahve (filtre veya granül kahve ile hazırlanmış)
2 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Kreması için
2 poşet Kenton Sade Krem Şanti
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı soğuk krema
1 çay bardağı soğuk kahve (filtre veya granül kahve ile hazırlanmış)
100 g labne peyniri
Üzeri için
1 yemek kaşığı Kenton Kakao
Hazırlanısı
Kaseye ufalanmış veya rondodan geçirmiş olduğunuz bisküvi, Kenton Pudra Şekeri, Kenton
Şekerli Vanilin ve kahveyi ekleyip karıştırın. Hamur kıvamını aldıktan sonra tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz 20 veya 22 cm
lik kelepçeli kek kalıbına bisküvi hamurunu döküp yayın.
Ayrı bir kasede Kenton Sade Krem Şanti ve soğuk sütü ekleyip 3-4 dk çırpın.
Krem Şanti iyice kabardıktan sonra soğuk krema, labne peyniri ve kahve ekleyip
4-5 dk çırpın. Kelepçeli kek kalıbına kremayı döküp yayın. Üzerini
streç film ile kaplayıp derin dondurucuda katılaşana kadar 6-7 saat tercihen 1
gece bekletin. Katılaşan
pastanızı kalıptan çıkarın. Üzerine
çay süzgeci yardımıyla
Kenton Kakao serpin. Dilimleyerek servise sunun.
Not: Hazırlamış
olduğunuz pastayı derin dondurucuda muhafaza edin.
Afiyet olsun.
