Kakaolu Kek Karışımı | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Anasayfa / Ürünler / Kek Karışımları / Kakaolu Kek Karışımı
kakaolu kek karışımı

Kakaolu Kek Karışımı

Kenton Kakolu Kek Karışımı yumuşacık dokusu ve mükemmel kıvamı ile; hem çiçek kalıp hem kelepçe kalıplarda dağılmadan tüm davetlerinizde kusursuz sunumlar sağlar.

KUTUNUN İÇİNDEN ÇIKANLAR:
 432g Un Karışımı
18g Kakao 

TARİFE GÖRE İLAVE EDİLECEKLER:
3 yumurta
100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ veya 100 g yumuşak margarin
150 ml (3/4 su bardağı) süt

Kalıp
24 cm çapında dilimli derin kek kalıbı
Pişirme süresi : yaklaşık 40 dakika
Fırın ayarı : 175 °C (önceden ısıtılmış)
Fırınınızın markasına ve modeline göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir.

 

HAZIRLANILIŞI :
1 Hamurun hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. Un karışımına sıvı yağ veya margarin, yumurta ve sütü ilave edip mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın.

2 Hamuru şekillendirme ve pişirme
Hamurun 2/3’ünü margarin ile yağladığınız kek kalıbına boşaltın. Çırpma kabında kalan hamura kakao karışımını  ilave edip karışıncaya kadar çırpın. Kakaolu hamuru kalıptaki hamurun üzerine dökün ve çatalla kenarlardan dibe doğru spiraller çizip iki hamuru birbirine karıştırarak şekil verin. Belirtilen fırın ayarında 40 dakika pişirin.

3 Servis
Fırından aldığınız keki 10-15 dakika soğuttuktan sonra kalıptan çıkarın. İyice soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ 100 g. tarifine göre hazırlanmış üründe
Enerji (kcal)-(kj) 302-1268
Yağ (g) 10,38
Karbonhidrat (g) 46,05
Protein (g) 5,97

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Buğday unu
  • Yağsız Süttozu