Malzemeler
Hamur için:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı sıvı yağ
125 gram tereyağı
1,5 çay kaşığı Kenton Karbonat
2 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Hazırlanışı
Orta boy bir tencerede şerbet için şeker ve suyu alıp kaynatın. Kaynayan şerbete limon suyu ilave edip 5-7 dakika daha kaynatın. Limonla da kaynadıktan sonra şerbetin altını kapatıp ocaktan alın.
Tereyağını bir tavaya alıp ocağın üstüne alın. Yarısı eriyen tereyağını bir kabın içine alın ve yumurta, yoğurt, irmik, sıvı yağ ekleyip elinizle karıştırın.
Yavaş yavaş ve karıştırarak ilave edilen unun ardından karbonatı da ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Ardından bu hamurdan elinizle parçalar koparıp, içine ceviz koyup şekil verin.
Ceviz büyüklüğünde parça koparıp metal süzgecin dış tarafında açıp, içine ceviz koyup kenarların kapatıp ters çevirebilirsiniz. Bu işlemi tüm hamur bitene kadar devam ettirin.
180 derece önceden ısınmış fırında yaklaşık 40 dakika yavaş yavaş, içini çeke çeke pişirin. Pişince ilk sıcağı çıkan kalburabastılara soğumuş olan şerbeti dökün. 1-2 saate şerbeti tamamen çekince tatlınız hazır. Afiyet olsun.