Malzemeler
Tabanı için
2 paket Bisküvi (200 g)
100 g eritilmiş tereyağı
Peynirli Krema için
2 poşet Kenton Sade Krem Santi
150 g eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata
300 g labne peyniri
Üzeri için
1 poşet Kenton Meyveli Sos
1,5 (bir buçuk) çay bardağı su
1 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Hazırlanısı
Un haline getirdiğiniz bisküvinin üzerine eritilmiş tereyağı ekleyip karıştırın. Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kelepçeli 20-22 cm ilk kek kalıbına bisküvili harcı döküp yayın. Sıkıca üzerine kaşığın tersi veya bardağın tabanı ile bastırın. Kek kalıbını buzdolabına kaldırıp 1-2 saat bekletin.
Derin bir kaba suyunu süzdüğünüz labne peyniri ve 2 poşet Kenton Sade Krem Santi ekleyip çırpın. Üzerine eritilmiş Kenton Beyaz Kuvertür Çikolata ilave edip tekrar çırpın. Buzdolabından çıkardığınız bisküvi harcının üzerine peynirli kremayı döküp yayın.
1 poşet Kenton Meyveli Sosu 2 yemek kaşığı suda eritin. Sos tenceresine kalan suyu ekleyip orta ateşte kaynatın. Kaynayan suya meyveli sosu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Az kaynatıp ocaktan alın. İnce yuvarlak duy taktığınız Kenton Krem Şanti Torbasına meyveli sosu alın. Tatlının üzerine eşit hızda ve dairesel olacak şekilde meyveli sosu sıkın. Kürdan yardımıyla sosun ortasından başlayıp sırayla sonuna kadar çizip kalp şeklini oluşturun. Buzdolabında 7-8 saat veya derin dondurucuda 4 saat bekletin. Dilimleyerek servise sunun
Püf Noktası; Tatlıyı kolay kesebilmeniz için kullanacağınız bıçağı ocaktan biraz ısıtıp kullanın.
Afiyet olsun.