KALP PASTA | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KALP PASTA

Malzemeler

1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su

Arası için
1 poşet Kenton Tatlı Şefi Sade Krem Şanti
1 poşet Kenton Çilekli Krem Şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı Kenton Ahududu Küpleri
2 adet Kenton Krem Şanti Torbası

Üzeri için
1 paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Pembe Renkli Şeker Hamuru
1 çay bardağı Kenton Mısır Nişastası

kalp pasta

Hazırlanışı

Derin bir kaseye Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su ekleyip 4-5 dk çırpın. Kalp şeklindeki kek kalıbının tabanına kutudan çıkan pişirme kağıdını serin. Kalıbın kenarlarını da tereyağı veya margarin ile yağlayın. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alıp soğutun.

Derin bir kaseye 1 su bardağı soğuk süt dökün. Üzerine 1 poşet Kenton Tatlı Şefi Sade Krem Şanti ekleyip 3-4 dk çırpın. Ayrı bir kase de kalan 1 su bardağı soğuk süt ve 1 poşet Kenton Çilekli Krem Şantiyi 3-4 dk çırpın. Her iki kremayı Kenton Krem Şanti torbalarına koyun. Torbaların ucunu makasla ile kesin. Soğuduktan sonra yarıya böldüğünüz kalpli pandispanyanın 1.katını tezgaha alın. Kenarlarına sade krem şantiyi sıkın. Ortasına da çilekli krem şantiyi sıkın. 2. katı üzerine kapatın. Kalan sade krem şanti ile pastanın üzerini kaplayın.

Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamurunu paketinden çıkarıp 1 dk yoğurduktan sonra üzerine az Kenton Mısır Nişastası serpin. Merdane ile ince olmayacak şekilde açın. Pandispanyanın üzerini beyaz şeker hamuru ile kaplayın. Kenarlarını düzgünleştirin. Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamurunu da 1 dk yoğurduktan sonra tezgaha alıp uzunlamasına açın. Pastanızın altını kaplayacak uzunlukta kesin. Pastada yapıştıracağınız yerlere az su sürüp kestiğiniz kırmızı hamur ile altını kaplayıp yapıştırın.

Pembe ve Kırmızı şeker hamurlarının üzerine az nişasta serpip merdane ile açın. 2 boy kalp kurabiye kalıbı ile kalpler çıkarın. Kırmızı kalbin ortasını 1 damla su ile ıslatıp üzerine pembe minik kalp koyup yapıştırın. Aynı şekilde pembe kalpler de hazırlayın. Kırmızı kalbin ortasını ve kenarlarını az su ile ıslatıp uzunlamasına çöp şiş koyun. 2.kalbi üzerine koyup hafif bastırın. Aynı şekilde pembe kalpler ve küçük kalpler hazırlayın. Hazırladığınız tüm kalpleri en az 3-4 saat hava alan bir yerde kurumaya bırakın. Kalpler kuruyup katılaştıktan sonra pastanın üzerine yapıştıracağınız yerleri hafif ıslatarak kalpleri yapıştırın. Çöp şişli kalpleri de dilediğiniz gibi pastanın üzerine batırıp servise sunun.

Afiyet olsun.