Malzemeler
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
7-8 yemek kaşığı su
Arası için
1 poşet Kenton Tatlı Şefi Sade Krem Şanti
1 poşet Kenton Çilekli Krem Şanti
2 su bardağı soğuk süt
1 çay bardağı Kenton Ahududu Küpleri
2 adet Kenton Krem Şanti Torbası
Üzeri için
1 paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Pembe Renkli Şeker Hamuru
1 çay bardağı Kenton Mısır Nişastası
Hazırlanısı
Derin bir kaseye Kenton Pandispanya Karışımı, yumurta ve su
ekleyip 4-5 dk çırpın. Kalp şeklindeki kek kalıbının tabanına kutudan çıkan
pişirme kağıdını serin. Kalıbın kenarlarını da tereyağı veya margarin ile yağlayın. Hazırladığınız kek
hamurunu kalıba döküp önceden
ısıtılmış 160 derecelik fırında
40-45 dk pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alıp soğutun.
Derin bir kaseye 1 su bardağı soğuk süt dökün. Üzerine 1
poşet Kenton Tatlı Şefi Sade
Krem Şanti ekleyip 3-4 dk çırpın. Ayrı bir kase de kalan 1 su bardağı soğuk süt
ve 1 poşet Kenton Çilekli
Krem Şantiyi 3-4 dk çırpın. Her iki kremayı Kenton Krem Şanti torbalarına
koyun. Torbaların ucunu makasla ile kesin. Soğuduktan sonra yarıya böldüğünüz kalpli pandispanyanın
1.katını tezgaha alın. Kenarlarına sade krem şantiyi sıkın. Ortasına da çilekli krem şantiyi sıkın.
2. katı üzerine kapatın. Kalan sade krem şanti ile pastanın üzerini kaplayın.
Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamurunu paketinden çıkarıp 1 dk yoğurduktan sonra
üzerine az Kenton Mısır Nişastası serpin. Merdane
ile ince olmayacak şekilde açın. Pandispanyanın üzerini beyaz şeker hamuru ile
kaplayın. Kenarlarını düzgünleştirin. Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamurunu da 1
dk yoğurduktan sonra tezgaha alıp uzunlamasına açın. Pastanızın altını kaplayacak uzunlukta kesin.
Pastada yapıştıracağınız yerlere az su sürüp kestiğiniz kırmızı hamur ile
altını kaplayıp yapıştırın.
Pembe ve Kırmızı şeker hamurlarının üzerine az nişasta serpip
merdane ile açın. 2 boy kalp kurabiye kalıbı ile kalpler çıkarın. Kırmızı
kalbin ortasını 1 damla su ile ıslatıp üzerine pembe minik kalp koyup yapıştırın. Aynı şekilde pembe
kalpler de hazırlayın. Kırmızı kalbin ortasını ve kenarlarını az su ile ıslatıp
uzunlamasına çöp şiş koyun.
2.kalbi üzerine koyup hafif bastırın. Aynı şekilde pembe kalpler ve küçük
kalpler hazırlayın. Hazırladığınız tüm kalpleri en az 3-4 saat hava alan bir
yerde kurumaya bırakın. Kalpler kuruyup katılaştıktan sonra pastanın üzerine
yapıştıracağınız yerleri hafif ıslatarak kalpleri yapıştırın. Çöp şişli kalpleri de dilediğiniz gibi
pastanın üzerine batırıp servise sunun.
Afiyet olsun.