Kalp Şekilli Kurabiye | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Kalp Şekilli Kurabiye

Malzemeler

100 g tereyağı
1 su bardağı Kenton Pudra Şekeri
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Kenton Kakao
1 yumurta
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Hazırlanışı

Kaseye un, Kenton Pudra Şekeri ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip az karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Oda ısısında beklettiğiniz tereyağı, yumurta ve ayçiçeği yağı ilave edip elinize yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru yarıya bölün. Yarıya böldüğünüz hamurun üzerine Kenton Kakao ekleyip yoğurun.

Sade hamuru tezgaha alın. Üzerine un serpip bisküviden biraz daha kalın olacak şekilde açın. Yuvarlak kurabiye kalıbı ile hamuru kesin. Ortasından kalp kurabiye kalıbı yardımıyla kalpler çıkarın. Aynı işlemleri kakaolu hamur ile de yapın. Yuvarlak hamurları fırın tepsisine alın. Kakaolu hamurun ortasına sade kalp koyun. Sade hamurun üzerine kakao kalp koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-13 dk pişirin. Dinlendirdikten sonra servise sunun.

Afiyet olsun