Malzemeler
100 g tereyağı
1 su bardağı Kenton Pudra Şekeri
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı Kenton Kakao
1 yumurta
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
Hazırlanısı
Kaseye un, Kenton Pudra Şekeri ve Kenton Şekerli Vanilin ekleyip
az karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın. Oda ısısında beklettiğiniz
tereyağı, yumurta ve ayçiçeği yağı ilave edip elinize yapışmayan yumuşak bir
hamur kıvamını alana dek
yoğurun. Hamuru yarıya bölün.
Yarıya böldüğünüz hamurun
üzerine Kenton Kakao ekleyip yoğurun.
Sade hamuru tezgaha alın. Üzerine un serpip bisküviden biraz daha kalın olacak şekilde açın.
Yuvarlak kurabiye kalıbı ile hamuru kesin. Ortasından kalp kurabiye kalıbı
yardımıyla kalpler çıkarın. Aynı işlemleri kakaolu hamur ile de yapın. Yuvarlak
hamurları fırın tepsisine alın. Kakaolu hamurun ortasına sade kalp koyun. Sade
hamurun üzerine kakao kalp koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10-13
dk pişirin. Dinlendirdikten sonra servise sunun.
Afiyet olsun.