Malzemeler
1 paket Kenton Limon Kabuklu Kek Karışımı
3 yumurta
120 g oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
150 ml süt (3/4 su bardağı süt)
Arasına
1 paket Kenton Pandispanya Karışımı
3 yumurta
2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao
8 yemek kaşığı su
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Üzerine
120 g Kenton Bitter Kuvertür Çikolata
100 ml krema
1 paket Kenton Kırmızı Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü
Hazırlanısı
Mikser kabına 1 paket Kenton Pandispanya Karışımı, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı Kenton Dark Kakao, 8 yemek kaşığı su ve 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağını ekleyip 6-7 dk çırpın. Kenarlarını yağladığınız ve tabanına pişirme kağıdı serdiğiniz 24 cm lik kek kalıbına hamuru döküp önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40-45 dk pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Mikser kabına 1 paket Kenton Limon Kabuklu Kek Karışımını alın. Üzerine yumurtaları, oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağını ve sütü ekleyip 5-6 dk çırpın. Ortası delik kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız limonlu kek hamurundan 3-4 yemek kaşığı alıp kek kalıbına döküp yayın. Kalp şekilli kurabiye kalıbı yardımıyla kakaolu kekten kalpler çıkarın. Limonlu kek hamurun üzerine sık aralıklı ve ters olacak şekilde kalpler dizin. Kalan limonlu kek hamurunu da üzerine döküp dikkatlice yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 40 dk pişirin. Pişen keki fırından çıkarıp soğutun.
Kremayı sos tenceresinde kaynama noktasına gelmeden ısıtıp ocaktan alın. Üzerine Kenton Bitter Kuvertür Çikolatayı ekleyin ve karıştırarak eritin. Soğuyan keki kalıptan ters çevirerek çıkarın. Kremalı çikolatayı üzerine gezdirin. Kenton Kırmızı Kalp Şekilli Dekor Pasta Süsü ile süsleyip servise sunun.
Afiyet olsun.