Karabuğdaylı Ekmek Karışımı Ekşi Mayalı | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Anasayfa / Ürünler / Ekmek Karışımları / Karabuğdaylı Ekmek Karışımı Ekşi Mayalı

Karabuğdaylı Ekmek Karışımı Ekşi Mayalı

Kenton Ekşi Mayalı Ekmek Karışımları

Her bir çeşidi kendine has çok zengin içeriğe sahiptir ve beyaz un yerine özellikli unlar içermektedir. Ekşi Mayalı formülleri sayesinde; yapımı çok zahmetli olan ekşi mayalama işlemine gerek kalmamaktadır.

Ev yapımı lezzetindedir, içerisinde herhangi bir katkı maddesi veya koruyucu,
renklendirici hiçbir ilave bulunmamaktadır. Kutuda yer alan Kenton Maya ile maya almaya gerek kalmadan sadece su ve tuz ekleyerek hazırlanabilir.

Neden Ekşi Maya

Zengin içeriğe sahip unlar (çavdar, tam buğday vb.) ve ekşi maya ile hazırlanan ekmekler, kaliteli karbonhidrat içerir. Bu yüzden diyetlerde gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Ekşi maya, içerisindeki yararlı bakteriler sayesinde sindirim sistemini düzenler ve ekmeğe benzersiz bir aromatik tat sağlar.

Ekşi mayadan elde edilen ekmeklerin glisemik indeksi daha düşüktür. Aniden kan şekerini yükseltmez, dengede kalmasına yardımcı olur.

Kenton Ekmek Karışımı’na mayayı ve yaklaşık 1,5 su bardağı (300 ml) ılık suyu yavaş yavaş ilave edin. Tuzsuz beslenmiyorsanız 2 çay kaşığı tuz ilave edin. Hamuru elinize hafif yapışacak bir kıvama gelene kadar yoğurun. Unlu zeminde yoğurmaya devam edin. Yoğurduğunuz hamuru unlanmış bir kaba ya da tercihinize göre yağlanmış/ ya da pişirme kâğıdı yerleştirilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Hamurun yüzeyinin kurumaması için nemli bir bezle üstünü kapatarak oda sıcaklığında mayalandırmaya bırakın. Hamurun hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 50-60 dakika bekletin. Unlanmış kaba koyduysanız hamurun üzerini unlayarak tepsiye ters çevirip koyun. Fırın tepsisinde mayalandı ise bu işleme gerek kalmayacaktır. Hamurun üzerini keskin bir bıçakla hafif eğimli bir şekilde 2-3 mm derinliğinde çizerek şekil verin. Hamurun üzerine fırça yardımıyla su veya un-su karışımı sürün. Un-su karışımı sürerseniz fırından çıktığında ekmeğinizin üzeri unlu bir görüntüde olacaktır.

Önceden 200-220°C’ye ısıtılmış fırın içerisinde yeterince buhar olması için 10 dakika önceden ısıya dayanıklı geniş bir kapta su koyun. Yaklaşık 40-50 dakika pişirin. Fırınınızın markasına ve modeline göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir. Fırından çıkan ekmeği tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

ENERJİ ve BESİN ÖĞELERİ 100 g
Enerji (kj)- (kcal) 1439-340
Yağ (g) 2,5
  -Doymuş yağ (g) 0,4
Karbonhidrat (g) 63
  -Şekerler (g) 4,3
Lif (g) 8,9
Protein (g) 12
Tuz (g) 0,11

Bu ürünün alerjik reaksiyonlara veya intoleransa neden olabilecek etiketlenmesi yasal olarak zorunlu içerikleri aşağıda listelenmiştir.

  • Karabuğday
  • Buğday
  • Arpa