Malzemeler
Tuzsuz kızarmış ekmek
Şerbeti için:
1, 5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Muhallebisi için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası
1 paket Kenton Vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
1 paket Kenton Bitter Çikolatalı Puding
500 ml (2,5 su bardağı) süt
Kenton Renkli Granül Pasta Süsü
Hazırlanışı
Öncelikle tencereye toz şekeri alın ve kısık ateşte eriterek karamelize edin. Şeker kahverengi renk alıncaya kadar erimesi gerekiyor. Şeker karamelize olduğunda suyu ilave ederek şerbeti hazırlayın. Bu aşama şekerde katılaşma olması normaldir, kaynadıkça eriyecektir.
Bu arada da dikdörtgen bir borcama kızarmış ekmekleri dizin. Şerbeti kepçe ile etimeklerin her yerine gelecek şekilde dökün. Ekmekler şerbetini çekerken muhallebisini hazırlamaya başlayın.
Sütü tencereye içine koyup vanilin ve tereyağı hariç tüm muhallebi malzemelerini ekleyip iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kenton Vanilin ve tereyağı ilave ederek tereyağı eriyene kadar karıştırıp ocağın altını kapatın. Daha sonra şerbetle ıslatılan ekmeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzeltin.
Başka bir tencerede Kenton bitter çikolatalı pudingi pişirip tatlının üzerine döküp yüzeyini düzeltip soğuması için bekleyin. Soğuyan tatlıyı dilimlere ayırın ve Kenton Renkli Granül Pasta Süsü ile süsleyip buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Tatlıyı soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.