KARDAN ADAM KURABİYE | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KARDAN ADAM KURABİYE

Malzemeler

1 paket Kenton Kurabiye Karışımı
1 yumurta
75 g tereyağı veya margarin

Üzeri için
1 paket Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Siyah Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamuru
1 paket Kenton Ten Renkli Şeker Hamuru
1 yemek kaşığı Kenton Mısır Nişastası

kardan-adam-kurabiye

Hazırlanışı

Deri bir kaseye 1 paket Kenton Kurabiye Karışımını alın. Üzerine yumurta ve tereyağı veya margarin ekleyip elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamuru tezgaha alıp üzerine un serpin. Merdane yardımıyla açın. Kardan adam kurabiye kalıbı ile kardan adam şekilleri çıkarın. Kutudan çıkan pişirme kağıdını fırın tepsisine serin. Üzerine kurabiyeleri dizip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 10-12 dk pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından alıp soğutun.

Kenton Beyaz Renkli Şeker Hamurunu paketinden çıkarıp biraz yoğurun. Üzerine süzgeç yardımıyla Kenton Mısır Nişastası serpip merdane yardımıyla açın. Kardan adam kurabiye kalıbı yardımıyla kardan adam şekillerini çıkarın. Kurabiyenin üzerine fırça yardımıyla az su sürün. Beyaz şeker hamuru kardan adamı ıslattığınız kurabiyenin üzerini yapıştırın.

Kenton Siyah Renkli Şeker Hamurunu da aynı şekilde açıp Kardan adam kurabiye kalıbının şapka kısmı çıkarın.
Kenton Kırmızı Renkli Şeker Hamurunu da yine nişasta serpip açın ve keskin bir bıçak yardımıyla atkı şeklini çıkarın.
Kenton Ten Renkli Şeker Hamurundan burun Kenton Siyah Renkli Şeker Hamurundan da göz, ağız ve düğme çıkarın.
Beyaz şeker hamuru ile kapladığınız kardan adam kurabiyesinin şapka, atkı, göz, burun ve düğme kısımlarını fırça yardımıyla ıslatıp yapıştırın. Oda ısısında bekletip servise sunun.

Afiyet olsun.