Karışık Bakliyat Unlu Poğaça | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Karışık Bakliyat Unlu Poğaça

Malzemeler

500 g Buğday Unu
75 g Önpişirilmiş Kenton Bakliyat Unu Karışımı (Kuru Fasülye Unu, Sarı Mercimek Unu, Nohut Unu)
250 g Margarin
25 g Maya
2 adet Yumurta
15 g Tuz
30 g Şeker
150 ml Su

poca

Hazırlanışı

Unlar dışındaki bileşenler unun ortasında boşluk açılarak bu boşlukta karıştırılır ve mayalanmanın başlaması beklenir. Mayalanma işlemini gözlemledikten sonra bu karışım un ile karıştırılarak hamur yoğrulur ve ele yapışmayacak seviyeye gelene kadar yoğurma işlemine devam edilir. Ardından yuvarlak şekil verilen poğaçalar fırın tepsilerine alınarak üstüne yumurta sarısı sürülür. Daha sonra 140 °C fırında 15-20 dakika mayalandırılıp, 180 °C de 15-20 dakika kadar pişirilir.