KAYMAKLI İRMİK HELVASI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

kenton tatlı şefi logo

KAYMAKLI İRMİK HELVASI

Malzemeler

1 paket Kenton İrmik Helvası

400 ml (2 su bardağı) süt

100 g tereyağı veya margarin

 

Arasına

1 paket Kenton Kaymak Tadında Şanti

400 ml (2 su bardağı) buzdolabında soğutulmuş süt

1 paket Kenton Karamelize Antep Fıstığı

 

Üzerine

100 g Kenton Bitter Kuvertür Çikolata

Kaymaklı İrmik Helvası

Hazırlanışı

Tencereye sütü ve tereyağını ekleyip kaynatınız. Kaynama başlayınca Kenton İrmik Helvasını tencereye boşaltınız ve karıştırarak pişiriniz. Ocağı kısınız ve tencerenin kapağını kapatınız. Helva sütünü çekince tencereyi ocaktan alıp helvayı iyice soğutunuz.

 

Mikser kabına Kenton Kaymak Tadında Şantiyi alıp üzerine soğuk sütü ilave edip çırpınız. Tek kişilik bir kasenin içini streç film ile kaplayınız. Hazırladığınız helvayı kase içinde çukur olacak şekilde kaplayınız. Çukur kısmına önce Kenton Karamelize Antep Fıstığı serpiniz. Kaymak Tadında Şantiyi de ekleyip üzerini helva ile kaplayınız. Buzdolabında 1 saat veya derin dondurucuda 20 dk bekletiniz. Katılaşmış olan helvaları servis tabağına ters çevirerek alınız. Üzerine erittiğiniz Kenton Bitter Kuvertür Çikolatayı gezdiriniz ve Kenton Karamelize Fıstık serpip servise sunabilirsiniz.

 

Afiyet olsun.