KAYMAKLI REVANİ | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KAYMAKLI REVANİ

Malzemeler

Revani için

1 paket Kenton Revani

1 paket Kenton Karamelize Antep Fıstığı

3 yumurta

100 ml (1 çay bardağı) süt

 

Şerbeti için

4 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

1 tatlı kaşığı limon suyu

 

Üzeri için

1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti

1 su bardağı soğuk süt

kaymaklı-revan

Şerbet için toz şekeri ve suyu tencereye alıp karıştırın. 5 dk orta ateşte kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Derin bir kaseye 1 paket Kenton Revani toz karışımını dökün. Üzerine yumurta ve süt ekleyip 5 dk çırpın. 1 paket Kenton Karamelize Antep Fıstığı ilave edip karıştırın. Yağladığınız tart kalıbına kek hamurunu döküp yayın. Önceden ısıtılmış 170 °C lik fırında 30-35 dk pişirin. Fırından çıkardığınız revaniyi ters çevirip servis tabağına alın. Üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuması ve şerbetini çekmesi için en az 3 saat bekletin.

Kaseye 1 poşet Kenton Kaymak Tadında Şanti koyun. Üzerine soğuk süt ilave edip çırpın. Kaymak Tadında Şantiyi ister kaşık ister krema sıkma poşeti ile revaninin üzerine ekleyin. Son olarak Kenton Karamelize Antep Fıstığı serpin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun.