Malzemeler
Keki İçin:
3 adet yumurta
½ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz içi
1 paket Kenton Kabartma Tozu
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı Kenton Mısır Nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Vanilin
1 paket Kenton Krem Şanti
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 damla taze sıkılmış limon suyu
Üzeri İçin:
1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı
Bir tencerede su ve toz şekeri şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Şerbeti kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Kıvam alan şerbete limon suyunu ekleyip kestirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tatlının kekini hazırlamak için; oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri derin bir kapta şeker taneleri eriyene kadar karıştırın. Ardından sıvı yağ, hindistan cevizi, galeta unu, ince çekilmiş ceviz içi ve Kenton Kabartma Tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kek kalıbını sıvı yağ ile yağladıktan sonra kek karışımını eşit olarak kaba yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika kadar pişirin. Pişen kekin üzerine önceden hazırladığınız soğuk şerbeti döküp içine çekmesi için bekletin.
Kreması için; süt, nişasta ve toz şekeri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Muhallebi kıvamına gelen kremaya Kenton Vanilin ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
Ocaktan aldıktan sonra Kenton Krem Şanti ilavesiyle çırparak karıştırın. Krema karışımını, şerbetini çeken tatlının üzerine yayın. Hindistan cevizini de tüm yüzeye serpiştirin. Buzdolabında soğuyan tatlıyı dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.