KIBRIS TATLISI | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KIBRIS TATLISI

Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı Bünsa Galeta Unu
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 paket Kenton Karamelize Fındık
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 paket Kenton Şekerli Vanilin

Kreması için
1 litre süt
1 su bardağı Kenton Mısır Nişastası
1 çay bardağı toz şeker
1 paket Kenton Şekerli Vanilin
1 poşet Kenton Sade Krem Şanti

Şerbeti için
2 su bardağı su
1,5 (bir buçuk) su bardağı şeker
Yarım yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için
1 çay bardağı Kenton Ahududu Küpleri
1 çay bardağı hindistan cevizi

Hazırlanışı

Tencereye şekeri ve suyu alıp karıştırın. Orta ateşte 5 dk kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım kaynatın ve ocaktan alıp soğutun.

Kek için derin bir kaseye yumurta ve toz şekeri ekleyip çırpın. Sıvıyağı ilave edip çırpmaya devam edin. Bünsa Galeta unu, hindistan cevizi, 1 paket Kenton Kabartma Tozu ve 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak 1 paket Kenton Karamelize Fındık ekleyip karıştırın. Yağladığınız bir fırın kalıbına hamuru döküp yayın. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 30-35 dk pişirin. Fırından çıkardığınız kekin üzerine soğuk şerbeti dökün.

Tencereye süt, toz şeker ve Kenton Mısır nişastası ekleyip koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın 1 paket Kenton Şekerli Vanilin ilave edip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi derin bir kaseye alıp ılıması için bekleyin. Ilımış olan muhallebinin üzerine 1 poşet Kenton Sade Krem Şanti ekleyip çırpın. Şerbetini çekip soğumuş olan kekin üzerine muhallebiyi döküp yayın. Üzerine hindistan cevizi serpip Kenton Ahududu Küpleri ile süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servise sunun.

Afiyet olsun