Malzemeler:
Hamuru için:
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 adet orta boy rendelenmiş limon kabuğu
125 gram toz şeker
250 gram un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
İç harcı için:
Kırmızı meyveler
1 yemek kaşığı Kenton Buğday Nişastası
1 yemek kaşığı toz şeker
Servisi için:
3 yemek kaşığı Kenton Pudra Şekeri
Yapılışı:
Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağı ve yumurtayı karıştırma kabına alın. Toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu katıp karıştırın. Son olarak elenmiş un ve Kenton Kabartma Tozu katıp tüm malzemeyi toparlanana kadar yoğurun ve buzdolabında bekletin. Bir yandan kırmızı meyveleri hazırlayın. Hazırladığınız meyvelere toz şeker ve Kenton Buğday Nişastası ilave edin. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Isıya dayanıklı, ortalama 24-26 cm.lik tart kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra buzdolabında dinlenen hamurun yarısından bir miktar daha azıyla kaplayın. Hazırladığınız iç harcı, turtanın orta kısmını kaplayacak şekilde yayın. Kalan hamuru mutfak tezgahı üzerinde açıp şeritler halinde kesin. İç harcın üzerine kafes görünümünü alacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız turtayı, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak turtayı, oda ısısında kısa bir süre beklettikten sonra pudra şekeri ilavesiyle dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.