Kıyır Poğaça | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

Kıyır Poğaça

Malzemeler

1 adet yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
2/3 çay bardağı ayçiçeği yağı
100 g tereyağı (oda ısısında beklemiş)
1,5 (bir buçuk) çay kaşığı tuz
1 paket Kenton Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı sirke
3,5 (üç buçuk) su bardağı un

Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Kaseye un, tuz ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yoğurt, tereyağı, sıvıyağ, sirke ve yumurta akı ilave edip elinize yapışmayan bir hamur kıvamını alana dek yoğurun. Hamurdan cevizden biraz daha büyük olacak şekilde beze koparıp yuvarlayın. Elinizle açın. Ortasına peynirli maydanozlu harç koyup kapatın. Pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye alın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Not: Kullandığınız bardak ölçüsüne göre un miktarı farklılık gösterebilir. Hamurun kıvamı yumuşak ve elinize yapışmayan bir kıvamda olmalıdır.

Afiyet olsun