Malzemeler
3 su bardağı (420 g) un
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 adet yumurta
1,5 çay bardağı yoğurt
2/3 su bardağı (bir su bardağından bir parmak az) sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
200 g kıyma
1 adet kabak
1 adet soğan
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı çörek otu
Hazırlanısı
Tavaya sıvı yağ ekleyip ısıtın. Üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip rengi değişene kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kıyma pişince rendeleyip suyunu sıktığınız kabağı ekleyip karıştırın ve az pişirin. Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Hazırladığınız harcı soğutun. Kaseye un, tuz ve Kenton Kabartma Tozu ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurta, yoğurt ve sıvıyağ ilave edip elinize yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamını alana dek yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru yarıya bölün. Her iki hamuru da kullanacağınız fırın kabının büyüklüğünde açın. İlk hamuru yağlamış olduğunuz fırın kabına yerleştirin. Üzerine kıymalı kabaklı harcı döküp yayın. Kaşar peyniri serpin. İkinci hamuru da üzerine koyup kapatın. Yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp 10 dakika bekletin ve servise sunun.
Püf noktası; Yoğurdun kıvamı un miktarını azaltabilir veya arttırabilir. Eğer sert bir hamur olursa yoğurt, yapışan kıvamda bir hamur olursa un ilave ederek hamuru toparlayabilirsiniz.
Afiyet olsun.