KOLAY ISPANAKLI BÖREK | Kenton - Mutfakta Ona Güvenirim!

Türkçe dil

|

ingilizce dil

|

rusça dil

|

arapça dil

|

ispanyolca dil

|

çince dil

KOLAY ISPANAKLI BÖREK

Malzemeler

4 yufka
300 g ıspanak
200g beyaz peynir
1 soğan
2 çay kaşığı tuz

Arası için
1 paket Kenton Kabartma Tozu
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ

Üzeri için
1 yemek kaşığı susam

ıspanaklı-börek

Hazırlanışı

Derin bir kabın içine yemeklik doğradığınız soğanı alın. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip 1 dk kadar ovun. Yıkayıp ince doğradığınız ıspanağı üzerine ekleyin. Kalan 1 çay kaşığı tuzu ekleyip beraber ovun. Son olarak küp şeklinde doğradığınız beyaz peyniri de ilave edip karıştırın. Ayrı bir kaseye süt, yumurta, sıvıyağ ve 1 paket Kenton Kabartma Tozu ekleyip çırpıcı yardımıyla karıştırın.

Yağlamış olduğunuz fırın kabına 1 yufkayı dışarı taşacak şekilde serin. Üzerine sostan ekleyip yayın. 1 yufkayı elinizle parçalayıp üzerine serpin. Sostan gezdirin. Ispanaklı harcın yarısını yufkanın üzerine serpip yayın. 3.yufkayı da parçalayıp ıspanaklı harcın üzerine serpin. Sos gezdirin. Kalan ıspanaklı harcı üzerine serpip kalan yufkayı da parçalayıp üzerine ekleyin. Sos gezdirip dışarı sarkan yufkaları üzerine toplayın. Kalan sosu üzerine gezdirip susam serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Not: Böreğin sosuna eklediğimiz kabartma tozu böreğin pişerken kabarmasını sağlıyor, böylece daha hacimli ve daha lezzetli oluyor.

Afiyet olsun.